Συνέντευξη: Μάτωσαν την οικονομία για να δώσουν παροχές

Entry in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Μάτωσαν την οικονομία για να δώσουν παροχές
Συνέντευξη του Γκίκα Χαρδούβελη στον Γιώργο Φιντικάκη
liberal.gr
6 Μαΐου 2019

Εισαγωγή

Το πακέτο που πρόκειται να ανακοινωθεί, έχει φτιαχτεί με «αίμα», δηλαδή με υπερ-πλεονάσματα, τα οποία έχουν ήδη επιφέρει μεγαλύτερη πληγή στο σώμα της οικονομίας από την επούλωση που το ίδιο το πακέτο επιχειρεί να διορθώσει, δηλώνει στο liberal.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Χαρακτηρίζει τα μέτρα που βιάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση ως «ένα ακριβό παυσίπονο σε μια αρρωστημένη οικονομία», προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι η από καθ’ έδρας κυβερνητική απόφαση για προσωρινές αυξήσεις μισθών ή συντάξεων, αλλά να αυξηθεί επιτέλους η παραγωγή, «να μεγαλώσει η πίτα της οικονομίας», όχι να τρώμε από τις σάρκες μας.

Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τις χαρακτηρίζει θετικές, ωστόσο επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαν έρθει τουλάχιστον τρία χρόνια νωρίτερα, αντί η κυβέρνηση να επιλέξει συνειδητά να τις ανακοινώσει λίγο πριν τις εκλογές, αδιαφορώντας για το κόστος της καθυστέρησης. Επικαλείται την ιστορική εμπειρία που δείχνει ότι τα προεκλογικά πακέτα δεν επηρεάζουν το ουσιαστικό τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ μιλά για τρεις τουλάχιστον από τους μεγάλους κινδύνους που έχει μπροστά της η οικονομία. Τα κόκκινα δάνεια όπου παρ’ ότι εδώ και μήνες έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένες προτάσεις, περιέργως καθυστερούν να εφαρμοσθούν, τον υπαρκτό κίνδυνο ενός μελλοντικού black out της ΔΕΗ, και το ασφαλιστικό όπου η συζήτηση για τον 3ο Πυλώνα ακόμη απουσιάζει.

Download Interview

https://www.liberal.gr/arthro/250575/apopsi/sunenteuxeis/gkikas-chardoubelis-matosan-tin-oikonomia-gia-na-dosoun-paroches.html